Отлично представяне на екип от Второ СУ в националната образователна програма „Дай старт на успеха“ – Лидерска академия

В периода 10-12.10.2017 г. екип ученици и учители от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се представи отлично в заключителния етап на образователната програма „Дай старт на успеха“ – Лидерска академия, на Джуниър Ачийвмънт и Кока-Кола  България – Десислава Георгиева и Недялка Стоичкова от XI в клас, с класен ръководител Петя Грудева; Ваня Неделчева и Десислава Руменова от XII а клас, с класен ръководител Катя Цветкова. Срещите по време на инициативата се провеждаха в централния офис на Кока- Кола в София. Заредени с градивна енергия и приятни емоции, учениците изслушаха презентация на тема „Бизнес етикет“ и участваха в ролева игра „Интервю за работа“ под ръководството на специалисти от компанията. Те бяха гости на производствено предприятие Кока-Кола България в гр. Костинброд, където се запознаха с производствения процес и транспортирането на продукцията до различни точки в страната.

На 12.10.2017 г. младите хора взеха участие и в инициативата „Мениджър за един ден“ в централния офис на Кока-Кола България, където бяха разпределени в различни отдели на компанията – Човешки ресурси, Маркетинг и реклама, Връзки с обществеността. По време на програмата утвърдени професионалисти дадоха възможност на младежите да се запознаят с реални работни задачи, да се потопят в ежедневието на съответната позиция, която заемат в компанията.

Участниците в „Мениджър за един ден“ бяха поздравени от Йорданка Фандъкова – кмет на София, и Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката. На церемонията по награждаването на учениците и учителите присъства и Анета Куманова – директор на Второ СУ Търговище. Тя поздрави младите предприемачи и техните учители и им пожела още повече енергичност и инициативност.

Комбинацията от теоретично и практическо обучение и сесии превръщат програмата „Дай старт на успеха“ в изключително ефективен инструмент за развитие на потенциала на младите хора в България. Организатори на програмата в България са Джуниър Ачийвмънт България и Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България.

 

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com