Седмицата на компютърните науки и образование във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище

На 7.12.2017 г. учениците от VIII „г“  клас, профил „Математически“ на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, се включиха в инициативата „Часът на кодирането“,  предназначена да популяризира програмирането и да покаже, че всеки може да се научи да програмира. Под ръководството на Венка Петрова, старши учител по информатика и информационни технологии, те направиха своите първи стъпки в програмирането. Бъдещите ИТ-специалисти се справиха отлично с използването на блокове от код и получиха сертификати за успешно завършен час на кодирането и демонстриране на основни концепции в компютърните науки.

Учениците се присъединиха към най-голямото събитие за обучение в Седмицата на компютърните науки и образование между 4 и 10 декември 2017 г. и като отбелязаха своето училище на картата на света. Гости на събитието бяха Анета Куманова – директор на училището и Елеонора Панайотова – заместник-директор на училището.

“Часът на кодирането” е инициатива на сайта Code, достигнала до десетки милиони ученици от 180 страни. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на “Часът на кодирането” — включително Microsoft, Apple, Amazon, Клуб Америка, College Board и др. Всеки може да се включи в събитието на адрес https://hourofcode.com/bg.

 

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: