Призови места в национален журналистически конкурс – за Второ СУ Търговище!

Литературните таланти на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” Търговище отново завоюваха призови места във всички възрастови групи – в VІ Национален журналистически конкурс “Григор Попов” Разград, на тема „Светът под лупа“. Те участваха с публицистични материали за вестник. Това са:

І място – Станислав Георгиев ХІ в клас
І място – Захари Тодоров VІІІ в клас
ІІ място – Николета Рускова ІІ клас
ІІІ място – Десислава Георгиева – ХІ в клас
Колективно отличие – за литературния клуб на Второ СУ с ръководител Йорданка Филева.

На 30.03.2018 г., на тържествена церемония в Разград, отличените получиха грамоти, медали и предметни награди. Всички присъстващи – ученици, учители, родители и гости – бяха поздравени с прекрасни изпълнения на участници в клубове към ЦПЛР – ЦУТН Разград.

Конкурсът е организиран от ЦПЛР- Център за ученическо техническо и научно творчество – Разград. Той е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за 2017/2018 учебна година. За конкурса са получени 290 творби на 170 участници от 20 области и 35 населени места в страната. Поздравления за всички наградени и най-вече за Николета – най-малкия представител на групата ни, чиито родители присъстваха на церемонията и бяха съпричастни с вълненията на отличените ученици. Николета участва в конкурса под ръководството на Гюлфие Велиева – старши учител в начален етап.


Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: