За чисто Търговище, за чиста България, за чиста планета!

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище активно се включи в кампанията „Да изчистим България заедно” на bTV Media Group. На 15 септември 2018 г., около 350 доброволци – ученици, учители и родители, организирани в пет лъча, почистиха училищния двор, улиците около училището, площадката пред БКС, около църквата и други места кв. Вароша. С готовност участваха новосформираните паралелки от V иVIII клас, както и най-малките ученици от началния етап. Въодушевени от благородната идея, обзети от ентусиазма на отбора, доброволците изпяха безсмъртната песен „Хубава си, моя горо“.

За всички участници тениски и шапки с логото на кампанията осигуриха дарители, а ръкавици и чували – от bTV. „А в Търговище се заеха да изчистят целия град“ – каза журналистката Рада Домусчиева в обедните новини по bTV, в които бе отбелязано участието и на Второ СУ. „Удовлетворени сме, че с приноса си в Световния ден на почистването помагаме да изведем българския отбор на световно ниво“ – сподели Елеонора Панайотова, заместник-директор на училището, организатор на кампанията на училищно ниво.

Второ СУ, осъществило най-мащабната акция в област Търговище, получи поздравления от регионалния координатор на кампанията Кирил Стоянов.

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: