Младшите посланици на Европейския парламент – в НАП Търговище

На 22.11.2018 г. младшите посланици на Европейския парламент, ученици от гимназиалния етап на Второ СУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище, посетиха офиса на Националната агенция по приходите в града. Инициативата е част от образователната програма на Европейския парламент, по която училището работи през настоящата учебна година. Антония Стойчева, директор на институцията, представи на младшите посланици презентация, запознавайки ги със същността и работата на Агенцията. Учениците получиха полезна и важна за тях информация – какво е здравен статус; какви са правилата за осигуряване в другите държави от Европейския съюз, които трябва да знаят, ако изберат да продължат обучението си в някоя от тях; как да различават истински от фалшиви касови бонове и др. Габриел Стойнев от XII а клас беше административно обслужен на гише.

Младшите посланици приканиха служителите от НАП да се включат в тяхната акция за събиране на средства за деца в неравностойно положение. Те им предложиха да закупят коледни картички и сувенири, изработени от тях, с благотворителна цел.

Предстоят още инициативи на младшите посланици за запознаване с институциите на България и на Европейския съюз. Ръководители на учениците са старшите посланици Д. Трифонова – учител по история и цивилизация, и В. Пенчева – учител по български език и литература.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: