Губернаторът награди ученици от две училища в Търговище

Днес, 06.10.2018 г., в Спортна зала „Дечко Стефанов” в Търговище се проведе футболна среща под мотото „Толерантността – част от европейските ценности“, организирана от Областна администрация – Търговище. В спортното съревнование един срещу друг се изправиха отборите на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” и Трето ОУ „П.Р. Славейков“.

Преди старта на футболната среща г-н Митко Стайков подари спортни екипи на всички участници от двата отбора и им пожела спортсменство и честна игра един към друг. С много спортен хъс в мача се включиха ученици от 5 до 7 клас на двете училища, като отборите проведоха приятелска среща по предварително определени правила. Въпреки че срещата протече оспорвано, победител стана отборът на Второ СУ „Проф. Н. Маринов”.

Спортната инициатива е част от Комуникационната стратегия на Република България за ЕС – „2018 – Година на културното наследство и представяне на многообразието на етноси и култури в ЕС и приносът на Република България към европейските ценности“.Областна администрация Търговище

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: