Внимание към доброволците – от Регионалния исторически музей Търговище

Традиционната среща на ученици доброволци от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и д.ист.н. Тоня Любенова, специалист в Регионалния исторически музей Търговище, се проведе на 7 януари 2019 г. Партньорството между двете институции е изключително ползотворно, изразяващо се в много и разнообразни дейности – проекти, урочни и извънкласни дейности, честване на годишнини, възстановки на обичаи и празници и др. Т. Любенова благодари на младите хора и на техните учители и подари на всеки от тях календар за 2019 г. „Поздрав от Търговище“ – издание на Регионалния исторически музей Търговище.

Активно в Европейската нощ на музеите, 19.05.2018 г., се включиха дванадесетокласниците Габриел Стойнев, Александър Стоименов, Димо Русев, Недялка Стойчева, Денислав Стоицов, Ивайло Иванов, Серхат Сюлейманов. А. Куманова – директор на училището, пожела на учениците все така да пазят родолюбивия си дух, да го предават и на своите съученици и приятели.

Срещата бе посветена на 171 г. от рождението на Христо Ботев, един от вдъхновителите на младите хора.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: