Състезанието Spelling Bee 2019 – във Второ СУ Търговище

На 26.02.2019 г., в актовата зала на Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище, се проведе училищният кръг на Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. При голям интерес от публиката – ученици и учители, бяха излъчени победителите:

Първо място – Гергана Стефанова от VII г клас
Второ място – Цветомир Милков от IV а клас

Двамата ученици имат право да участват в регионалното състезание, което ще се проведе през март в Разград. Гергана беше училищен победител и миналата година, класира се втора на регионално ниво и участва в националния кръг в София.

Ръководството на училището изказва благодарност на всички ученици, които се трудиха упорито и всеотдайно, както и на техните учители по английски език – В. Христова, Ел. Панайотова, Д. Цанкова и М. Даудова. За организацията и провеждането на състезанието помогнаха и дванадесетокласниците Велислава Велкова, Клио Глеридис и Тодор Йолчев. Координатор на училищно ниво е Мария Марчева – старши учител по английски език.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта е да се повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да се подобрят знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”, в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

На класиралите се за регионалния кръг – успех!Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: