Евродепутатът Асим Адемов – във Второ СУ Търговище

На 28.02.2019 г. евродепутатът Асим Адемов се срещна с учители и ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Той беше придружен от Митко Стайков – областен управител на Област Търговище. Визитата на евродепутата е във връзка с образователната програма на Европейския парламент „Училища посланици на Европейския парламент“, по която Второ СУ работи през тази учебна година.

Г-н Адемов разгледа европейския кът в едно от фоайетата на училището, както и част от съвременната материална база. В разговора си с директора на училището Анета Куманова и с учителите той изрази задоволството си от мястото на образователната институция в живота на страната и на Обединена Европа.

След това, в актовата зала на училището, евродепутатът се срещна с ученици от гимназиалния етап, сред които 20-те младши посланици на Европейския парламент и техните ръководители – старшите посланици Десислава Трифонова и Весела Пенчева. Той представи основни моменти от работата на Европейския парламент, изтъкна отговорностите, които България има като член на Европейския съюз, отговори на въпроси, зададени му от младите хора. Малките европейци, група третокласници, по атрактивен начин представиха проекта си за Европа. Талантливите ученици от профил „Изкуства“ поздравиха всички с музикални изпълнения. Те подариха на гостите свои картини и красиви мартеници. Г-н Адемов отправи искрените си пожелания към всички – в „Книгата за послания“ на Второ СУ.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: