Конференция “Хуманизъм и вяра” с участието на преподаватели от Второ СУ – Търговище

В Актовата зала на ОУ “Христо Ботев” – Търговище се проведе областна конференция на тема: “Хуманизъм и вяра”, организирана от Регионално управление на образованието – гр. Търговище. На нея бяха представени добри педагогически практики в областта на духовността и нравственото възпитание на децата и учениците.

Форумът бе открит от началника на РУО – Търговище Елка Станчева, която приветства участниците.

Четвъртокласници от Второ СУ “Професор Никола Маринов” – Търговище поздравиха присъстващите с рецитал, посветен на “Толерантността и разбирателството”

Гости на форума бяха отец Славчо Проданов, протойерей Бисер Христов, директори на образователни институции в Търговище, преподаватели по религия и родители.

Представени бяха 9 практики от 5 училища, една детска градина и Неделното училище при храм “Свето Успение Богородично”

Сред участниците бяха и двама преподаватели от Второ СУ “Професор Никола Маринов” – Гюлфие Велиева и Десислава Трифонова.

Чрез презентации учителите представиха осъществените дейности в обучението, формиращи моралните добродетели у учениците и переспективите в обучението по религия.

Номинирани бяха три добри практики, сред които е и тази на Десислава Трифонова – учител по история и цивилизации в нашето училище.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: