Национално състезание по правопис на английски език – Spelling Bee 2020

II СУ “Професор Никола Маринов” вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на Десетото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Мартин Янков Йорданов, ученик в 5 в клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 27.02.2020г., от 10:30 часа в Актовата зала на II СУ “Професор Никола Маринов”. Петокласникът спелува правилно думата scratch (драскам) в деветия кръг на състезанието и победи Бурджу Ерханова Хасанова от 5 д клас, която стана втора. Двамата ученици имат право да участват на регионалното състезание, което ще се проведе на 28 март, 2020 г. във Варна. Националният кръг е на 25 април 2020 в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Състезанието повишава интереса на учениците към изучаването на английския език и подобрява знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Spelling Bee се провежда в България вече 10 години, а през това време пораснаха и хилядите участници от 3 до 7 клас, които с гордост помежду си се наричат “пчели” (от англ. Bee – пчела). Създадоха приятелства, а състезанието им показа, че за да успееш трябва да си уверен, постоянен и много мотивиран.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация “Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката.

Пожелаваме на новите “пчелички” – Марти и Бурджу, да са все така всеотдайни и постоянни в ученето на думи на английски език! Да следват примера на Гергана Стефанова и Елена Йорданова, двукратни участнички в националния кръг на състезанието през 2019 и 2018 година, и настоящи възпитанички на II СУ “Професор Никола Маринов”.

Успех във Варна!


МО “Чужди езици“ при II СУ“ Професор Никола Маринов“
Мария Марчева – координатор на състезаниетоМРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: