Отличия за изпълнител на народни песни

Денислав Денев, дванадесетгодишен, ученик във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, завоюва няколко големи отличия като изпълнител на народни песни. Той получи специална награда в конкурса за северняшка и добруджанска песен “Пендара”, Попово 2020 г. Денислав се представи отлично и на Международния фолклорен фестивал “Цветна плетеница”. И двете състезания се проведоха онлайн поради обстановката, породена от коронавируса. Но това не попречи в любовта си към българския фолклор да се обединят много участници, педагози, родители, специалисти. Радваме се, че Денислав е един от тях – той беше безрезервно подкрепен от много зрители, които посетиха страниците на конкурсите.

Гордеем се, че ученик от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище обича всеотдайно българския фолклор и изпълнява с любов народни песни, искайки те да достигнат до сърцата на повече хора. Пожелаваме му здраве и нестихващо желание за изява и творческо развитие. Денислав е и отличен ученик, амбициозен и упорит. Участва с голямо желание в извънкласни дейности и проекти. Възпитан от своите родители в любов към всичко българско, той представя необятното богатство на фолклора, на българския дух.

Училищното ръководство поздравява Денислав за отличията и му желае да постига още по-големи успехи на сцената – с любов към народната песен!


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: