„Академия за първокласници“ – и през 2020/2021 учебна година

За своите най-малки ученици вече отвори врати Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. На 9 и 10 септември 2020 г. в училището бе организирана, за поредна година, „Академия за първокласници“ – инициатива, за която екипът от учители в началния етап е отличен от Министерството на науката и образованието в Първия национален конкурс „Иноватори в образованието“.

Децата за първи път с трепет почувстваха училищната атмосфера. Те се срещнаха със своите съученици, с учителите си, влязоха в класните си стаи. Всичко това стана при стриктното спазване на противоепидемичните мерки в училището за предпазване от заразяване с „COVID-19“. В своите беседи класните ръководители на първокласниците акцентираха върху предприетите действия във Второ СУ и необходимостта от спазването на хигиенните норми от всички.

„Академията за първокласници 2020“ включва и теоретико-практическо занятие, свързано с пътната безопасност. Осем полицейски и младши полицейски инспектори от група „Териториална полиция“ в РУ-Търговище, под ръководството на ст. инсп. Кирил Кирилов, запознаха децата с основните правила, които трябва да спазват при придвижването си от къщи до училище и обратно. Те им припомниха за значението на различните светлини на светофарната уредба и някои от пътните знаци, за използването на предпазните колани в автомобилите, за управлението на велосипеди и тротинетки и др. С нетърпение децата се включиха в демонстрационното пресичане на кръстовището до училището. За техните навици и умения, свързани с безопасността на движението, се грижат заедно всички – служителите на реда, учителите, родителите.

Участниците в „Академия за първокласниците“ си тръгнаха щастливи и нетърпеливи да дойде първият учебен ден и да бъдат вече истински ученици. За да бъдат те по-удовлетворени и успешни, през учебната година ще работи екипът от учители – Г. Георгиева и Н. Илиева, Ж. Жекова и Св. Стоянова, Д. Лазарова и Р. Атанасова, Г. Велиева и Д. Стоянова. Организатор и координатор на дейностите е Пламен Иванов – заместник-директор по учебната дейност във Второ СУ Търговище.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: