Международна награда от херцога на Единбург – за единадесетокласничка

Виктория Грънчарска от ХІ б клас, профил ,,Хуманитарни науки“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище, заслужи Международна награда от херцога на Единбург – ниво бронз. На специална церемония тя получи своето отличие. Гости на събитието бяха Елка Станчева – началник на РУО – Търговище, Любомира Велчева – изпълнителен директор на Наградата за България и Лилия Харизанова – координатор на програмата за Варна и Североизточна България.

Анета Куманова – директор на Второ СУ, поздрави Виктория, като ѝ пожела да продължава да предизвиква себе си, да открива своите цели и мястото си в света.

Преди две години такава награда получи и Фатме Юсеинова от същия клас. Тя увлече с постиженията си и други млади хора, решили да променят света. Виктория завоюва отличието заедно с още три момичета от Търговище. Всички те получиха значки и сертификати от специалните гости.

Международната награда на херцога на Единбург е глобална структурирана програма за неформално образование и обучение. Учениците избират да извършват дейности в няколко направления. По този начин те усъвършенстват избрани умения, развиват навици, постоянство и дисциплина, повишават физическата си издръжливост и посвещават време и усилия в полза на общността.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: