Знаещите „пчелички“ на Второ СУ

На 01.03.2021 г., заедно с Баба Марта, дойде време и „пчеличките“ от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище да покажат своите знания в училищния кръг на състезанието за спелуване на думи на английски език Spelling Bee (спелуващата пчеличка).

Жури на състезанието бяха Деница Иванова – учител по английски език и учениците от ІХ в клас Октай Османов и Гергана Стефанова – двукратен национален финалист в състезанието. Преподаватели на неуморните „пчелички“ са Маилда Даудова и Десислава Цанкова.

В оспорваната надпревара победи Хелин Еюб от VІ д клас, следвана от Цветомир Милков от VІ в клас. Думата, донесла победата на Хелин, бе Recite (рецитирам). Желаем успех на Хелин и Цветомир и на регионалното състезание.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 2000 ученици на възраст до 14 години се състезават в 165 училища в страната от 20 февруари до 2 март 2021 г. Участниците се подготвят по предварителен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интересът на учениците към изучаването на английски език и да се подобрят знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за 11. година и е любимо на хиляди ученици в цялата страна. То се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. Осъществява се в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски Съвет и Министерство на образованието и науката.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: