С „Вълшебната музика от Дисни“ – приказно пътуване във времето

На 18.03.2021 г. в концертната зала на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище стартира поредицата образователни концерти от ученици за ученици на тема „Вълшебната музика от Дисни“. Музикалните таланти от V до ХІ клас старателно подготвиха това приказно пътуване във времето – за своите съученици и по-малки приятели от І до ІV клас. В продължение на месеци гласовитите изпълнители от Формация „Star voices” при клас поп пеене при Второ СУ, с вокален педагог Десислава Станкова, израбтиха хитови песни от любимите на много поколения филми на Дисни.

Публика и изпълнители преживяха минути, изпълнени с много забавление, приказни мигове и вълнение. Всяка песен бе синхронизирана с видео презентация от филмите на Дисни. Превръщането на публиката в реален участник по време на концертите беше малка част от изненадите за малчуганите. Всички помечтаха заедно и заживяха с героите от приказките. В процеса на преживяването и усвояването на песните се възпитава вниманието на децата – то става по-стабилно, по-концентрирано; укрепва се волята им.

Специален гост на концерта бе Пламен Иванов – заместник-директор по учебната дейност. Образователните концерти пред учениците от начален етап на обучение са вдъхновени уроци за красивото и доброто. Всички очакват с нетърпение следващата изява от поредицата.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

%d bloggers like this: