Духовият оркестър на град Търговище зарадва учениците на Второ СУ

Духовият оркестър на град Търговище не пропусна да зарадва и учениците на Второ СУ “Проф. Никола Маринов”. Точно в 9 часа, възпитаниците ни бяха в двора на училището, за да се насладят на едно музикално междучасие под звуците на духовата музика.

Всички николамариновчета с профил “Изкуства” бяха част от публиката, аплодираща таланта и подготовката на Духов оркестър – гр. Търговище. Диригентът Росица Бояджиева-Вълева поздрави учители и ученици за активното им присъствие, извивайки голямо българско хоро.

След музикалната програма, целият екип прикани възпитаниците ни да се включат в една своеобразна музикална провокация. Всеки желаещ имаше възможност да се докосне до инструментите и да засвири любима мелодия. Като завършек на уникалното междучасие, зазвучаха две български произведения в изпълнение на наша възпитаничка, под аранжимента на част от Духовия оркестър.

Ръководството на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” поздравява целия екип на Духовия оркестър за инициативата и благодари за невероятното усещане, което донесоха със своето музикално присъствие.

%d bloggers like this: