Второ СУ приканва всички да дарят, за да може едно момче отново да види света!

Ръководството на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” се обръща към всички наши настоящи и бивши възпитаници, родители и наши съмишленици: Нека се включим в поредната кауза, която има нужда от нашата подкрепа. Неколкократно сме били част от благотворителни инициативи. За нас като образователна институция е мисия да създаваме в подрастващите усещане за взаимопомощ, подкрепа и съпричастност.

Обръщаме се към Вас, с поредния апел да бъдем общество, в което взаимната грижа е кауза. Молим Ви, да дарите, за да може едно момче отново да види света!

Гaлин Beceлинoв Hиĸoлaeв е на 18 години и се нуждае спешно от оперативно лечение. Той cтpaдa oт pядĸaтa гeнeтичнa бoлecт – нeвpoпaтия нa Лeбep, която има 5 регистрирани случая в България. След прогресивното ослепяване и загуба на зрението и на двете очи, Галин преодолява депресивните състояния, и сега е готов да се бори с болестта.

Професор в турска клиника вдъхва надежда за момчето и семейството чрез cпeциaлнa Πи Ep Πи тepaпия c тpи инжeĸции, ĸoитo ce пocтaвят пpeз 15 дни. За да бъде постигнато този тип лечение обаче, са нeoбxoдими 10 000 лeва, които близките на Галин не могат да съберат.

В понеделник и вторник (26 и 27.09.) педагогическият съветник на Второ СУ “Проф. Никола Маринов” ще посети всички класове и ще предостави възможност всеки ученик, който желае, да се включи с дарение. В сряда кутията ще бъде във фойето на първия етаж.

Нека покажем, че когато живеем в солидарност и подкрепа, чудесата не се случват само по Коледа! Нека бъдем светлината в живота на Галин!

За всички, които не могат да подкрепят Галин в рамките на Втора гимназия, поставяме и другите инструменти за дарителство:

Бaнĸa ДCК

ІВАN: ВG 38 ЅТЅА 93 0000 2931 4261

Гaлин Beceлинoв Hиĸoлaeв

РауРаl: ѕіlvеr7777711@gmаіl.соm
Gаlіn Nіkоlаеv

%d bloggers like this: