май 30, 2024

„С добро по Великден“ – голям благотворителен базар във Второ СУ Търговище

Дейности

С готовност и ентусиазъм цялата училищна общност на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище прегърна поредната благотворителна идея – кампанията „С добро по Великден“, в подкрепа на деца с увреден слух и зрение. На 25.04.2019 г. училищният базар събра много ученици, родители, учители и превърна училището в територия на доброто и съпричастността. Митко Стайков – областен управител на Област Търговище, и Елка Станчева – началник на РУО Търговище споделиха вълненията на децата преди светлия празник, като се включиха с удоволствие в работилницата за писани яйца.

Маси с подредени красиви сувенири, картички, шарени яйца, козунаци, сладки, изпълниха фоайето и коридора на първия етаж в училището. Всеки искаше да си купи нещо или да дари средства за издаването на учебници и учебни помагала за деца със сензорни увреждания – с нарушено зрение и с увреден слух.

А. Куманова – директор на училището – сподели, че тази инициатива е похвална не само защото събира средства за деца, но и защото възпитава подрастващите в дух на съпричастност и отговорност към нуждаещия се, към по-слабия. Изрази увереността си, че по този начин българските традиции се съхраняват за идните поколения.

Кампанията „С добро по Великден“ е организирана от Националния научен експедиционен клуб ЮНЕСКО.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content