май 30, 2024

Млади европейци в европейски град

Училище посланик на ЕП

На 14 май 2019 г. – празника на Търговище, в панаирната седмица, младшите посланици на Европейския парламент при Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отново бяха заедно. Организирани от Десислава Трифонова – старши посланик на ЕП, те обогатиха с нови материали европейския кът в едно от фоайетата на училището. Проведоха беседа за миналото и настоящето на родния град, за традициите и обичаите на българския народ, които трябва да съхраняват и обогатяват.

Едно от най-очакваните събития през месец май е традиционният пролетен панаир в Търговище. През 1880 г. Княз Александър I издава указ, в който се казва, че отсега нататък, всяка година на 1 май /стар стил, 14 май – нов стил/, „ще се държи търг в Ески Джумая”. Панаирът бил толкова голямо събитие, че в дните на провеждането му всички граждани на царство България пътували с 50 % намаление по БДЖ.

Посланиците на ЕП си направиха снимка пред стенописа „Панаир“, създаден от зрелостници в един от коридорите на училището.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content