юли 15, 2024

Промяната на парк „Роден кът“ – с участието на Второ СУ Търговище

Дейности

На 18.05.2019 г., ученици от IX и X клас, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, се включиха в почистването на Амфитеатъра в парк „Роден кът“. Търговище е градът, събрал най-много гласове в кампанията „Почисти и разкраси с Cif”. Учениците боядисваха навесите и пейките на Амфитеатъра с материали, осигурени от организаторите на кампанията. В благородната кауза техни вдъхновители бяха А. Куманова – директор на училището, Ст. Калайджийски – педагогически съветник, и В. Пенчева – учител по български език и литература.

На официалната част на събитието за представяне на завършения вид на пространството присъстваха Дарин Димитров – кмет на Община Търговище, и Хр. Халачева – секретар на Община Търговище. Лице на кампанията и посланик на промяната е Мария Силвестър.

В каузата на Cif се включиха над 24 000 българи, които дадоха своята подкрепа за промяна в градските места в България. Парк „Роден кът“ доби нов облик и отново ще бъде любимо място за отдих на търговищенци.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content