май 30, 2024

24 май – най-българският празник!

Дейности

С незабравимия химн „Върви, народе възродени!“ започна тържеството, посветено на 24 май, във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Ученици, учители, родители и гости изпълниха училищния двор, за да честват Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Издигането на училищното знаме от знаменосната група, изпълнението на химна на Второ СУ от училищния хор, стихотворенията и песните за Кирил и Методий – всичко това създаде усещането за единност и изпълни сърцата с гордост, „че и ний сме дали нещо на света“. Участници в музикалните и хореографските паралелки поднесоха изпълненията си към присъстващите, дошли да почетат празника на славянските първоучители. Гост на тържеството беше Ст. Станков – началник на РУ „Полиция“ Търговище.

Анета Куманова – директор на училището, поздрави всички с най-българския празник и връчи грамоти на учениците, постигнали през учебната година успехи в състезания, конкурси и олимпиади.

След тържеството в училище всички се включиха в традиционното шествие на образователни и културни институции в центъра на града.

Вечерта абитуриентите участваха в празничното дефиле. Те преминаха по червената пътека пред сградата на Община Търговище, заедно със зрелостниците от другите училища в града.Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content