май 19, 2024

Посещение на изложба

ИзкустваНачален етап

Учениците от четвъртите класове и техните преподаватели посетиха гостуващата пътуваща изложба на ученици от българските неделни училища в чужбина. Изложбата е под надслов „Обич за България“. Тя е организирана по инициатива на МОН, съвместно с Асоциацията на българските училища в чужбина. Любезен домакин в Търговище е Школата по изобразителни изкуства към ЦПЛР – ОДК.

Децата с вълнение разгледаха 68 картини, дело на живеещите в чужбина българчета. Малките художници са представители на българските неделни училища в Италия, Франция, Германия, Австрия, Белгия, Великобритания, Гърция и Молдова. Четвъртокласниците усетиха огромната любов на тези деца към родината. Не са я забравили, въпреки че са далеч от нея. В рисунките им личи обаянието на българската природа. Изобразили са важни исторически и културни забележителности. Уловили са магията на българската носия.

В часа по изобразително изкуство четвъртокласниците пожелаха да нарисуват и те своята родина, за което получиха подкрепата на учителите си.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content