юни 13, 2024

БЪДИ ВОЙНИК!

Дейности

Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище взе участие в националната кампания „Бъди войник“.

Представителен хор на Второ СУ, танцов ансамбъл „Мисионис“ и фанфарен оркестър при Първо ОУ откриха Дефилето.

На събитието присъства флотилен адмирал Георги Пенев, заместник-командир на Военноморските сили,който сподели големия интерес на гражданите към професията на военнослужещ.

Културната програма се проведе пред входа на Драматичен театър гр. Търговище. Публиката се впечатли от демонстрацията на строеви хватки с оръжие и ръкопашен бой. Събитието, което предизвика голям интерес сред жителите на Търговище бе музикално – поздравителнa програмa, подготвена от паралелките профил „Музика“ и „Хореография“, както и Хепънингът „Бъди войник“.


С цел популяризиране на военната професия учениците имаха възможността да се докоснат до статичен показ на въоръжение и бойна техника, от състава на Сухопътните войски, Военноморските сили и Служба „Военна полиция“.

Направена бе информационна борса, в която кандидатите получиха информация, относно Въоръжените сили и начините за кандидатстване, и постъпване на служба в
Българската армия.

Музикалната програма беше подготвена и озвучена от екипа на втора гимназия. В програмата взеха участие: Танцов ансамбъл и вокална група „Мисионис“ с преподаватели Анжела Георгиева, Камелия Тодорова. Както и Представителен хор на Второ СУ с диригент Десислава Станкова.

Традиционно събитието завърши с концерт в читалище „Напредък“ на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили и местни творчески колективи.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content