май 21, 2024

В света на производството

Дейности

Шестокласниците от Второ СУ „Професор Никола Маринов“ гр.Търговище посетиха местните заводи „Мебел стил“ ООД и „Гласко“ ООД в неучебния, но присъствен понеделник.

Учениците разгледаха с голям интерес помещенията, където протича работният процес, машините и готовата продукция.

Съпроводени от класните си ръководители и госпожа Елеонора Панайотова, заместник -директор на училището, те имаха възможността да чуят историята за развитието на фирма „Мебел стил“, специализирана в производството на тапицирана мека мебел и матраци.

Началото на фирмата започва преди повече от 24 години и е поставено от двама души, а днес в нея работят близо 680 човека в три завода – в Търговище, в с. Макариополско и в гр. Попово.

С постоянство и труд, сподели търговският директор Десислава Данева, днес кампанията продава близо 50% от продукцията си в България, а останалите 50% изнася във Франция, Италия, други страни и последна дестинация е остров Майорка – Испания.

При посещението си във фирма „Гласко” ООД, известна с производството на плоско стъкло, ученици, класни ръководители и помощник – ръководители се запознаха с обработката на стъкло, закаляване и производство на стъклопакети. Останаха доволни и от образователния филм, който им бе излъчен.

С видяното и чутото се надяваме младите хора да осъзнаят, че образованието е за цял живот и в полза на всяка професия.

Всички ние трябва да сме готови да учим непрестанно, да мислим критично, да овладяваме нови професии и да се възползваме от възможностите, които идват на пътя ни, посъветваха ни любезните домакини.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content