май 19, 2024

Четене и още нещо

ДейностиНачален етапХуманитарни

На 06.11. 2019г. в Актовата зала на ІІ – ро СУ „Проф. Никола Маринов” – Търговище, учениците от 11-ти б клас проведоха час по български език и литература, в който посрещнаха като свои гости малчуганите от І – ви б клас. Мероприятието уважиха с присъствието си заместник – директорите г – жа Галя Йорданова и г-жа Елеонора Панайотова. Урокът протече като част от училищните дейности, свързани с отбелязване на Седмицата на четенето.

Десимира Димитрова, Христо Цачев, Магдалена Палазова, Иван Иванов, Мария Цонева и Петко Комаров представиха пред първокласниците приказките „Житената питка” и „Дядовата ръкавичка”. С артистичните си изпълнения те убедиха най – малките в училище, че четенето е интересно и забавно, че е извор на знания и безкрайно пътешествие из чудни и необикновени светове. След като отговориха на въпроси за приказните герои, първокласниците показаха, че макар и да са само в началото на голямото училище, вече знаят много. С подкрепата на своята учителка те поздравиха каките и батковците с изпълнения на песнички и стихотворения, като получиха бурни аплодисменти и много усмивки. Фотограф на изявата бе Ершан Юсеинов, който запечата с фотообектива най – вълнуващите моменти.

За финал от името на 11-ти б клас всяко дете получи красиво изработен книгоразделител, както и бяла ръкавичка, която да „насели” с героите от популярната приказка. Гимназистите пожелаха на първокласниците да бъдат все така ученолюбиви, да обичат книгите и четенето. В края на часа г-жа Пенка Асенова – класен ръководител на І-ви б клас, и г-жа Милена Драгнева – преподавател по литература на 11 б клас благодариха на малки и големи за активното участие, като изразиха надежда, че съвместните изяви между двата класа ще продължат, защото часът по четене е и още нещо- началото на сътрудничество и приемственост в бъдеще.М. Драгнева- старши учител по български език и литература

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content