април 13, 2024

Творчески антракт с търговищенката Lina Po

ДейностиИзкуства

На 12.11.2019г. в Актовата зала на Второ СУ се проведе среща-разговор „Творчески антракт“ с учениците от профил „Изкуства“ от 8 до 12 клас, по покана на старши учител и диригент на представителния хор към училището, Десислава Станкова.

Двадесет и шест годишната търговищенка с артистичен псевдоним Lina Po изненада младата аудитория с музикално стихотворение от личната си стихосбирка. С интерес учениците проследиха творческия и житейския път на Полина Цанева. Личност, съчетала в себе си множество качества: фотолюбител, композитор, писател, графичен дизайнер, Бранд мениджър, street dance танцьор. Поли представи пред учениците авторската си песен „Ти“, която преди няколко месеца записа в Лондон. И въпреки че няма продуцент зад гърба си, вече е разпознаваема стилово в България. Мечтае в България отново да се създава качествена музика, смислени текстове, които хората да пеят десетилетия напред. Не смята, че истинската музика се прави на компютър, както много музиканти се изкушават. Само за последните четири години младото дарование от Търговище Lina Po покорява класациите на: БНР гр. София, финалист е в конкурса „Бургас и морето“ и Фестивала за поп и рок музика гр. София.

На срещата присъства г-жа Анета Куманова – директор на Второ СУ, колеги по литература и музика. За финал Поли Цанева пожела на младото поколение: „Бъдете позитивни и никога не спирайте да вярвате в себе си!“


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content