юни 23, 2024

Хоро на толерантността във Второ СУ Търговище

Дейности

Със своето хоро на толерантността учениците и учителите от Второ СУ „Проф. Никола Маринов” Търговище отбелязаха 16 ноември – Светотовния ден на толерантността. В училищния двор, силно ентусиазирани, те извиха кръшно българско хоро – символ на единението, приятелството и доброто. Всички бяха радостни – поруменяха бузките на учениците, изчезнаха напрежението и тревожните мисли. Така, хванати за ръце, учениците показаха, че приемат различията, че се подкрепят взаимно, че са добри и позитивни. Учениците споделиха, че е много хубаво да си един до друг с някого и да танцуваш, че не може да си лош човек и да се хванеш за ръце. За тях танцуващият е изпълнен винаги с положителни мисли.

Седмицата от 18 до 22 ноември 2019 г. във Второ СУ Търговище ще премине под мотото „Да се учим на толерантност”. Тогава дейностите ще бъдат насочени към възпитаване в дух на взаимопомощ, към опознаване културните различия и изграждане на позитивна нагласа към децата от различни етноси, към децата с увреждания и такива в неравностойно положение.

Отбелязването на 16 ноември – Световния ден на толерантността – е традиция от 1996 година, по предложение на Организацията на обединените нации. Целта е чрез различни дейности да се разпространи идеята за разбирателство между хората и народите.МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content