май 27, 2024

С любов към книгата

Хуманитарни

В рамките на Националната седмица на четенето във Второ средно училище „Професор Никола Маринов“ бяха планирани и осъществени разнообразни инициативи и мероприятия, с цел повишаване на грамотността и интереса към четенето и писането.

Ученици от 6 глас, организирани и насърчавани от техния преподавател, старши учител Поля Дончева, изработиха проекти, в които обобщиха ползите от четенето.

Дария Любомирова, ученичка от 9 б клас профил “Хуманитарни науки“ прочете своето есе на тема “Книгата-прозорец към света!“ пред по-малките си съученици, децата от 6в и 6г класове. Тя представи пред шестокласниците отношението си към книгите и четенето ,както и художествения си усет и вкус към литературата и народното творчество.

Споделеното от деветокласничката провокира дискусия сред децата. Добре подготвена, задаваше своите въпроси, свързани с това какво предпочитат да четат, имат ли любими детски творби и автори и обичат ли да творят. Със спонтанни отговори, много усмивки и аплодисменти протече срещата сред подрастващите.

“За мен беше удоволствие да изживея с вас тези прекрасни моменти, надявам се да сте се вдъхновили и това да не е последната ни среща“ – сподели Дария.

С тази изява учениците отбелязаха седмицата на четенето, но те ще останат в света на книгите, защото вече знаят, че четенето е магия, която отваря врати към нови светове, към нови знания и мечти.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content