юни 21, 2024

Представителна изява „В света на технологиите и дигиталния свят“

Занимания по интереси

На 13.11.2019 г. община Търговище организира представителна изява в Драматичен театър – Търговище на учениците от общинските училища. В нея се включиха и учениците от II СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище. Шестокласници от клуб „Smart в компютърния свят“ демонстрираха пред гостите програмиране на Micro:bit – малък програмируем компютър, предназначен за обучение и развиване на креативност и аналитично мислене. Ученици от гимназиален етап на обучение от клуб „Олимпиади и състезания“ представиха свои проекти, с които участваха в общински, областен и национален кръг на олимпиадата по информационни технологии. И двата клуба, с ръководител Венка Петрова, получиха плакети за участие в мероприятието.

Изявата бе открита от кмета д-р Дарин Димитров, който поздрави учениците и им пожела да развиват своите таланти и умения.

Лекция пред участниците изнесе Петър Шарков, главен ръководител на младежките инициативи на „Телерик Академия“. Той сподели с тях своите правила за успешна реализация.

Изявата е организирана в изпълнение на Програмата за стимулиране на дейности и изяви на учениците, свързани със заниманията по интереси в община Търговище. Целта е дейността на клубовете по интереси да бъде популяризирана, а децата да представят наученото през годината.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content