април 22, 2024

Страхотно представяне на ученици от гимназиален етап на XVІІІ Национално състезание по природни науки и екология в гр. Търговище

КонкурсиПриродоматематически

На 23-24 ноември 2019 год. в Първо СУ „Св. Седмочисленици”, гр. Търговище се проведе XVІІІ Национално състезание по природни науки и екология. Състезанието включва изработване, представяне и защита на проекти от проблематиката на учебните предмети човекът и природата, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, биология и здравно образование.

В двете възрастови групи – V – VII клас и VIII – XII клас, в два кръга по график бяха представени 52 проекта, подготвени от 95 ученици под ръководството на техните учители, от 22 области на страната. В първия кръг участниците представят разработения от тях цялостен проект на постерна сесия (изложба), а във втория кръг проектите се представят и защитават публично.

Участниците бяха оценявани от Национална комисия, определена със заповед на министъра на образованието.

Второ СУ „Професор Никола Маринов“ участва с два проекта: „Зрителна сетивна система“ изработен и представен от Дима Ангелова и Ева Миланова от Хб клас с ръководители г-жа Катя Александрова и г-жа Венка Петрова и „Алкална група“, изработен и представен от Десимира Димитрова и Николета Николова от ХІб и Ха клас с ръководители г-жа Гинка Русева и г-жа Венка Петрова.

Проектът „Зрителна сетивна система“ е класиран на шесто място, а Дима и Ева получават оценки от Националната комисия Отличен (5,75).

Проектът „Алкална група“ е класиран на седмо място и Десимира и Николета получават оценки от Националната комисия също Отличен (5,75).

Поздравления за отличното представяне!МО – Природни науки

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content