април 13, 2024

Националната седмицата на четенето в 3 „в“ клас

ДейностиНачален етап

Изпълнена с много инициативи и наситена с приятни емоции бе Националната седмицата на четенето в 3 „в“ клас. Учениците се запознаха с любимите приказки на своите учители, като заедно разсъждаваха върху поуките скрити в тях. С приповдигнато настроение изработиха редица проекти, в които да въплътят мечтите си и да обобщят ползите от четенето.

Дейностите продължиха и със състезание по четене. Разделени на отбори учениците трябваше да четат непознати текстове за определено време, а след това да отговарят на въпроси свързани с текстовете.

Нетрадиционна беше и родителската среща, която се проведе през седмицата. Учениците изнесоха пред своите родители, специално подготвена драматизация на изучено в часовете по литература произведение. Задача имаше и към родителите – да разпознаят кое е произведението и кой е неговият автор („Сапунени мехури“ от Светослав Минков). Освен това, те трябваше да оценят направените по-рано от учениците тестове – Четене с разбиране. Вечерта приключи с „Радиопредаване“. Всеки родител трябваше да разпознае по гласа своето дете.

С размяна на книжки, които всеки ден да им напомнят ползите от четенето, третокласниците завършиха седмицата, а всички ученици вече осъзнават и приемат идеята, изразена в мисълта на Чарлз Елиът: „Книгите са най-тихите и най-верните приятели, те са най-откритите и най-мъдрите съветници и в същото време най-търпеливите учители. Учители на класа са: В. Василева и Ц. Бонева.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content