май 19, 2024

Книгата верен приятел на човека

ДейностиНачален етап

По повод Националната седмица на четенето, учениците от 3 в клас с учители Виолета Василева и Цветелина Бонева се включиха в инициатива Антискучно четене на басни на Езоп.

Учениците с голям интерес, желание и ентусиазъм използваха иновационните техники на четене: четене с решетка, четене на замъглен текст, четене на непрекъснат и обърнат текст, четене на текст със закрити и липсващи букви, четене на текст с картинки.

Сряда сутрин бе посветена на мотото на Алберто Мангел – „Всяка книга е един отделен свят, там аз намирам своето убежище“ именно на откриването на няколко подобни въображаеми светове. Под крилото на великолепни, приобщаващи истории, учениците от групата за целодневна организация на учебния ден посетиха малките си другарчета от I група в детска градина „Пчелица“. Третокласниците изиграха кратка пиеска и четоха откъси от няколко различни колекции с приказки. Следваха задружни танци и оживени дискусии. Цветни лепенки за участие и истински очарователни усмивки очертаха прекрасната развръзка на това посещение!

Учениците разбраха, че книгите са нашите най-верни приятели, най-мъдрите наши съветници и най-търпеливите ни учители.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content