юли 15, 2024

Седмица на компютърните науки и образование във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище

ДейностиПриродоматематически

На 12.12.2019 г. ученици от VI клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, се включиха в инициативата „Часът на кодирането“, предназначена да популяризира програмирането и да покаже, че всеки може да се научи да програмира. Под ръководството на Венка Петрова, старши учител по информатика и информационни технологии, те направиха своите първи стъпки в програмирането. Отлично се справиха с използването на блокове от код и получиха сертификати за успешно завършен час на кодирането и демонстриране на основни концепции в компютърните науки.

Учениците се присъединиха към най-голямото събитие за обучение в Седмицата на компютърните науки и образование между 9 и 15 декември 2019 г. и отбелязаха своето училище на картата на света. Гости на събитието бяха учители по информатика и ИТ от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище.

„Часът на кодирането“ е инициатива на сайта Code.org, достигнала до десетки милиони ученици от 180 страни. Безпрецедентен брой партньори са се обединили в подкрепа на “Часът на кодирането” – включително Microsoft, Apple, Amazon, Клуб Америка, College Board и др. Всеки може да се включи в събитието на адрес https://hourofcode.com/bg.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content