април 24, 2024

Литературен конкурс „Бъдни вечер“

Конкурси

През тази учебна година в обучението на учениците от пети клас са включени дейности по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“.

В Регионален исторически музей – гр. Търговище с всички петокласници се проведоха уроци на тема „Празникът Коледа – край домашното огнище“. Уроците преминаха под формата на възстановка, в която се включиха ученици от всички паралелки.

Дейностите продължиха с литературен конкурс на тема „Защо празниците са светли дни? Бъдни вечер в моето семейство“. В конкурса взеха участие много петокласници. С вдъхновение те написаха своите разкази по преживяно и искрено споделиха най-интересните за тях моменти от празничната атмосфера в домовете си, описаха красотата и емоцията на празника, съпоставиха традициите, свързани с Коледа, в миналото и днес. Основната идея в разказите на всички петокласници е, че традициите са начин за съхраняване на родовата памет и затова наш дълг е да ги пренесем и в бъдещето.

Победители в конкурса са:

I място – Емилияна Апостолова от 5 б и Николета Тодорова от 5 г клас.
II място – Радостина Иванова от 5 б клас и Делян Николов от 5 г клас.
III място – Михаела Николова от 5 г клас и Светослав Христов от 5 д клас


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content