май 21, 2024

Фолклорен урок

ДейностиИзкуства

Спазена бе традицията и тази година ученици от 3 „в“ и „г“ клас, с интерес и любопитство, да гледат открития урок по фолклор, представен от професионалисти на ПФА „Мизия“. Музиканти, певци и танцьори завладяха децата от начален етап на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ с магията на българските песни и танци.

Под вещото ръководство на художествения ръководител Любчо Василев децата си припомниха видовете народни музикални инструменти. Потопиха се в богатството, колорита и самобитността на българските фолклорни области, чрез пъстрите носии на танцьори и певци.

Всички ученици имаха прекрасната възможност да се докоснат до красотата на автентичния български фолклор и бяха очаровани. Накрая самият господин Василев награди Данислава Колева с аудио диск на ансамбъла, за показаните знания.

Урокът завърши с изпълнението на звучната българска песен „Седнало е Джоре Дос”, изпята от талантливите певици на ансамбъла и третокласниците.

Преди да си пожелаем до нови срещи, госпожа Куманова-директор на училището, не можа да скрие вълнението си, от това, да види бившите възпитаници на школото вече реализирани професионални танцьори. Благодари за предоставената възможност, учениците да изкарат един невероятен учебен час по музика, който децата ще помнят винаги.

Благодарим на целия екип на ансамбъл „Мизия“ за отделеното време и приятните изживявания.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content