април 13, 2024

Заместник – министърът на образованието посети Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ – Търговище

Дейности

Заместник – министърът на Министерството на образованието и науката, г-жа Таня Михайлова, посети днес Второ средно училище „Професор Никола Маринов“ – Търговище. Тя бе придружена от г-жа Маргарита Гатева – главен експерт от Дирекция професионално образование и г-жа Елка Станчева – началник на Регионалното управление на образованието – Търговище.

Гостите с интерес наблюдаваха процеса на изработване на стенописа на зрелостниците от профил „Изкуства – Изобразително изкуство“, дори за кратко се включиха в дейността. Г-жа Михайлова поздрави бъдещите художници и им пожела, преди да се дипломират, да направят правилния избор за своето бъдеще, избор, който ще им позволи да се чувстват щастливи и удовлетворени. Отбеляза, че е важно младите хора да съхранят ценностите, които им дава семейството, образователната система, да реализират успехите си, да дерзаят с достойнство.

Заместник – министърът проведе среща с педагогическия колектив на училището, на която учителите имаха възможност да зададат своите въпроси. Госпожа Михайлова пожела на всички учители търпение, разбиране и сили за бъдещи успехи.

В Актовата зала на училището гостите присъстваха на репетиция на ученици от профил „Изкуства – Музика“.

Визитата на г-жа Михайлова продължи с наблюдение на елементи от учебни часове при най – малките – 1 б и 2 а клас.

В края на срещата г-жа Таня Михайлова отбеляза, че образованието е приоритет, отговорност, защото дава най-бързия път към успеха, че всяко училище има своя облик, а децата своите възможности и виждания.

„Усетих духа на вашето училище“ – каза г-жа Михайлова.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content