април 24, 2024

Виртуален уъркшоп от Сингапур – за млади музикални таланти

ДейностиИзкуства

Ученици от VІ до ХІІ клас, специалност „Поп и джаз пеене“, при Второ СУ „ Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище, участваха за първи път във виртуален уъркшоп по сценично поведение на тема „Езикът на тялото”. Гост преподавател беше Мартин Кърнолски – доктор по театрални науки и театрални изкуства. Обучението се осъществи от Сингапур, по покана на Десислава Станкова – старши учител по музика във Второ СУ.

Интерактивното виртуално занимание имаше за цел да развие художественото мислене, въображението, фантазията на изпълнителите, да усъвършенства тяхното сценично движение и техника на говора, контакта с публиката, изграждането на сценичен образ и развитие на импровизаторските им умения. Музикалните таланти приложиха на практика наученото по време на заниманията. Те представиха част от концертния си репертоар пред д-р Кърнолски, с цел да получат съвети и лична консултация. От своя страна, академичният музикант с 20-годишен опит акцентира на диалога във виртуалния клас и на наблюдателността на учениците. Той поставяше задачи, а младите таланти предлагаха смели и оригинални решения. В края на обучението методистът подари на участниците оценъчна карта за самоанализ.

Специален гост на виртуалния уъркшоп беше г-жа Галина Йорданова – заместник-директор на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, която остана възхитена от методиката на обучението и от представянето на учениците.

Д-р Кърнолски подготви специален видео поздрав за всички ученици и учители на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ по повод 50-годишния юбилей на училището.МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content