май 19, 2024

Семеен онлайн театър

ДейностиНачален етап

Проект „Семеен онлайн театър“ реализираха учениците от ІV а клас, в групата за ЦОД – занимания по интереси, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Много деца поднесоха своите оригинални идеи. Те споделиха вълненията си във виртуалната класна стая.

Мира Владимирова изненада всички със своите фокуси. С подходящи аксесоари, тя демонстрира сръчност и харизма – важни качества за всеки илюзионист. Ученичката демонстрира способностите си на начинаещ артист. Неин асистент е братчето й.

Виктория Василева е предпочела да покаже на своите съученици една великденска игра, в която участват и нейните родители. Облечена в традиционна носия, тя търси писаните яйца, скрити преди това от майка ѝ. В обстановката на селския дом, с участието на малки и големи, семейният онлайн театър сплотява хората и съхранява спомена за българските обичаи.

Николета Рускова, Елван Юсню, Ивана Николаева са истински творчески екип. Те са и сценаристи, и режисьори, и оператори, и актьори, и монтажисти. Повод за вдъхновението им е приказката ,,Великденска история“ – създадена, драматизирана, заснета, монтирана от самите тях.

С отлични творчески решения при подбора на героите, костюмите, декорите се отличават театралните идеи на учениците, решили да се превъплътят в литературни герои: Емона Евгениева – Пипи Дългото чорапче, Елиф Ефраимова – Червената шапчица, Ерен Хюсеинов – Спайдермен, Севен Алиева – Снежанка в момент, когато джуджетата са на работа, Симона Костова и братчето ѝ – Хензел и Гретел, Дария Христова – Алиса в страната на чудесата. Безспорно и при тях е участието на родителите, които с готовност помагат за осмисляне времето на децата в условията на извънредно положение. Учители на четвъртокласниците са Гюлфие Велиева и Галя Георгиева.

В света на театъра всички фантазираха, импровизираха, забавляваха се. През цялото време сърцата им бяха изпълнени с доброта, защото изкуството винаги прави човека по-добър, красив и всеотдаен!


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content