юни 23, 2024

Наградени ученици от Второ СУ Търговище – в Десетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе 2017

КонкурсиТвоят час

Двама ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, от ХІ в клас, профил „Хуманитарен“, спечелиха награди в Десетия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе 2017:

  • Десислава Георгиева – ІІ награда – раздел „Журналистика“
  • Димо Русев – ІІІ награда – раздел “Литературно творчество”

Те участват в група по български език и литература по проект „Твоят час“ BG05M20P001-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“.
Тази година в конкурса се включиха над 150 ученици от ІІ до ХІІ клас – млади поети, писатели и журналисти от цялата страна. Конкурсните работи бяха оценени от жури с председател доц. д-р Руси Русев, преподавател в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Церемонията по награждаването се състоя на 28.10.2017 г. в зала „Европа” на театрален комплекс “Доходно здание”. Конкурсът е организиран от Общинския детски център за култура и изкуство Русе. Той е вписан в културния календар на Община Русе и в националния календар на Министерството на културата.

 

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content