април 22, 2024

Проект „Трудът на моите родители – потребност и ценност“

ДейностиНачален етап

Първи май – Денят на труда и на международната работническа солидарност – е един от официалните празници на България. Във връзка с това учениците от група за ЦОД ІV а клас, в заниманията по интереси, изпълниха проектни задачи на тема „Трудът на моите родители“. Във виртуалната класна стая те разказаха как родителите им са се ориентирали към дадена професия, предава ли се този занаят или професия в техния род от поколение на поколение. Някои от тях искат да станат като родителите си, други желаят да усвоят различни професии. Чрез снимки, постери, текстове, рисунки, картинки и др. децата споделят, мечтаят, творят.

Александър Василев иска да стане професионален футболист, от малък тренира, заедно с баща си. Мира Владимирова ще наследи професията на мама – учител. Емона Евгениева, Ивана Николаева и Николета Рускова – три приятелки, искат да станат модни дизайнери, да си отворят ателие за дрехи, обувки и други модни принадлежности. Ашкън Акъева мечтае да стане певица, но и готвенето много я привлича, с удоволствие помага на мама в кухнята. Елван Юсню смята, че лекарската професия ще бъде нейното призвание. Елиф Ефраимова от малка ходи на балет. За да не губи форма, вкъщи изпълнява съчетанията си, облича си фееричната рокля, за да се почувства така, сякаш е наистина на сцена. Виктория Василева ще стане треньорка по художествена гимнастика. Симона Костова е написала в съчинението си, че желае да стане учителка, и то от онези, „които превръщат всеки сериозен урок в забава“. Паула Пенева много обича животните, затова я привлича професията на ветеринария лекар.

Първи май е само повод да се покаже на децата, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква професия упражнява. Чрез подобни дейности учениците научават много неща, полезни за бъдещото им кариерно ориентиране, изграждат позитивна връзка с родителите си, които придобиват самочувствие и удовлетвореност от признанието.

Учители на ІV а клас са Г. Велиева и Г. Георгиева.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content