юли 22, 2024

Участие в Празничния концерт, посветен на 11 май 🎥

ДейностиИзкуства

Изявени ученици от профил „Изкуства – музика“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, взеха участие във виртуалния празничен концерт, посветен на 11 май – Деня на Свети Кирил и Свети Методий. Това са Сесил от VІІ клас, Кристиана и Дениз от VІІІ клас, Дария от ХІІ клас, Милица от VІІ клас – с вокален педагог Десислава Станкова. Със своите прекрасни изпълнения те, за пореден път, показаха, че Второ СУ Търговище е училище, което ражда и развива таланти.

Концертът включва различни по тематика и жанр произведения, вдъхновили учениците от 15 училища от СУПРИМ /Секция на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика в република България към Асоциацията на европейските музикални училища/ и хореографската организация АУПРИХ, включително и Второ СУ. Той е доказателство за вечно живия български дух, за любовта към музиката и традициите, за родолюбието на младото поколение.

Изпълненията на учениците са и поздрав и подкрепа към всички герои, които са на първа линия в борбата с коронавируса.

Ръководството на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ поздравява всички ученици и учители с Деня на Кирил и Методий и благодари на участниците в празничния концерт, както и на преподавателите им по музика.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content