април 14, 2024

„Релакс“ и „Здраве“ – клубове по интереси

ДейностиЗанимания по интереси

Участниците в клубовете по интереси „Релакс“ и „Здраве“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, проведоха своята финална изява. Празникът на здравето бе съчетан с  „Ден на революцията в храненето“ от Националната кампания на Фондация „За храната“.

Проектът се разгърна в няколко направления – разширяване информираността на учениците за вредните вещества, вредните хранителни навици, нездравословните храни;  развиване уменията на децата да спазват здравословен дневен и хранителен режим;  стимулиране на физическата активност на учениците, превенция на психическото им здраве и добър микроклимат в класа чрез йога упражнения и медитация.

Целта на виртуалната  кулинарна работилничка, която  създадоха В. Василева и Ц. Бонева – ръководители на клубовете, е още от най-ранна детска възраст да се формират навици за здравословно хранене у учениците. Необходимо е те да разберат, че могат да бъдат отлични кулинари и да си приготвят храна, която обичат.

Кампанията „Ден на революцията в храненето” е само три дни в годината, но мисията за здравословно хранене на децата и техните родители е непрекъсната.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content