ИзкустваКонкурси

Призово място в национален конкурс

С отлични резултати завърши за учениците от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище националният с международно участие конкурс „На мира в света“. В раздел „Изобразително изкуство“ Дилек Шефкетова от VІІ а клас спечели трето място. Ученичката има много награди от международни и национални конкурси.

Темата за тази година бе „Светът жадува мир“, посветена на 75 години от края на Втората световна война. Със своя професионализъм и педагогически подход Диана Ангелова, старши учител по изобразително изкуство, дори в необичайната ситуация на дистанционното обучение, мотивира и други ученици да участват в този конкурс, които се представиха достойно – Радостина Иванова V б , Мехмед Мехмедов V в , Изел Руждиева V б клас.

Конкурсът се провежда в категориите литература, изобразително изкуство и фотография. В него тази година участваха 400 ученици. Организаторите от Бургас са областните ръкооводства на СОСЗР, Съюзът на ветераните от войните на България и Военният клуб в град Бургас. Наградите ще бъдат връчени на 21 септември 2020 г. – на Световния ден на мира.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com