април 13, 2024

Отличия за изпълнител на народни песни

ИзкустваКонкурси

Денислав Денев, дванадесетгодишен, ученик във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, завоюва няколко големи отличия като изпълнител на народни песни. Той получи специална награда в конкурса за северняшка и добруджанска песен „Пендара“, Попово 2020 г. Денислав се представи отлично и на Международния фолклорен фестивал „Цветна плетеница“. И двете състезания се проведоха онлайн поради обстановката, породена от коронавируса. Но това не попречи в любовта си към българския фолклор да се обединят много участници, педагози, родители, специалисти. Радваме се, че Денислав е един от тях – той беше безрезервно подкрепен от много зрители, които посетиха страниците на конкурсите.

Гордеем се, че ученик от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище обича всеотдайно българския фолклор и изпълнява с любов народни песни, искайки те да достигнат до сърцата на повече хора. Пожелаваме му здраве и нестихващо желание за изява и творческо развитие. Денислав е и отличен ученик, амбициозен и упорит. Участва с голямо желание в извънкласни дейности и проекти. Възпитан от своите родители в любов към всичко българско, той представя необятното богатство на фолклора, на българския дух.

Училищното ръководство поздравява Денислав за отличията и му желае да постига още по-големи успехи на сцената – с любов към народната песен!


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content