април 22, 2024

Празничен концерт – в чест на 50-годишния юбилей на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ и Световния ден на музиката

Дейности

Два значими празника обединиха вълненията на всички, свързани с Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище – 50-годишният юбилей на училището и Първи октомври – Световният ден на музиката.

На 1.Х.2020 г. ученици и учители изнесоха празничен концерт под наслов „Заедно в деня на Музиката“. Прекрасните гласове на учениците от І до ХІІ клас от паралелките по музика огласиха откритата сцена в парк „Роден кът“ в Търговище и цялата околност. Изпълненията на младите певци и музиканти, на танцьорите от хореографските паралелки предизвикаха бурните аплодисменти на присъстващите. Петокласниците Симона и Алегзандър представиха кратък рецитал за универсалния език на музиката. В програмата бяха включени българска поп музика, фолклор, руска музика, латино, филмова музика – изпълнени от училищния хор с диригент Стефан Иванов, Славея Стоичкова X а клас – пиано, формация „Войс академи“ с вокален педагог Десислава Станкова, дует пиано на четири ръце – Антония и Йелис от ХІІ а клас, детска фолклорна група с преподавател Камелия Колева, танцов състав „Мисионис“ с художествен ръководител Анжела Георгиева. Изненада за публиката беше участието на учителите по музика Петя Димова, Галина Георгиева и Диана Денчева с класиката във филмовата музика – „Усещане за жена“.

Анета Куманова – директор на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“, поздрави всички присъстващи с 50-годишния юбилей на училището и със Световния ден на музиката. Тя благодари на всеотдайните изпълнители и на техните учители за това, че продължават да издигат авторитета на Второ СУ като училище на талантите.

Открито на 15.09.1970 г., като ІІ ЕСПУ “Стефан Куцаров”, сега Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ със своите 56 паралелки и над 1300 ученици и 150 учители и служители, е най-голямото училище в Област Търговище, единствено в региона с пaралелки – профил „Изкуства – музика и изобразително изкуство“. Второ СУ Търговище е член на Секцията на училищата с профилирано и разширено изучаване на музика /СУПРИМ/ към Асоциацията на европейските музикални училища. В училището е създадена система за идентифициране и развитие на учениците, притежаващи изявени способности в различни области.

Ситуацията, създадена от covid-19, поставя много предизвикателства пред всички. Но тя не попречи на цялата училищна общност на Второ СУ “Проф. Никола Маринов“ Търговище да чества 50-годишния юбилей на училището и Световния ден на музиката – всички заедно, вдъхновени от любовта към изкуството.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content