май 19, 2024

„На мегдана“ – празничен фолклорен концерт

Дейности

На 05.10.2020 г., с много любов към българското, ученици и учители от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище изнесоха празничeн фолклорен концерт „На мегдана“. Посветиха го на 50-годишния юбилей на училището и на 5 октомври – Международния ден на учителя.

Училищният двор стана естествената сцена за изявата на талантливите певци и музиканти. Големите борове, зеленината, цветята – цялата природа беше в съзвучие с родолюбивите чувства, които изразяваха изпълнителите и които предадоха и на присъстващите. Подвластни на магията на българския фолклор бяха всички – от най-малките, още в детската градина, от първокласниците до зрелостниците и бивши възпитаници на училището. Учениците поднесоха песни и танци, солови и групови изпълнения от различните фолклорни области на страната. Пищните народни носии, събрали багрите на българската земя, и подходящият декор на сцената засилваха въздействието на мелодиите и ритмите. Много родители, граждани, приятели на училището, със своите аплодисменти, подкрепяха децата и младите хора, завладени от силата на българския фолклор. Близки и гости си спомниха някогашни традиции и отколешни преживявания.

В концертната програма се включиха най-малките участници Габи и Теа от Детска градина „Пчелица“, Джемиле Ахмедова – от випуск 2000 г., Детска фолклорна група „Мисионис“, ученици от ІІ клас, Фолклорна група „Мисионис“, ученици от VІ а, VІ г, VІІ а, VІІІ а, ХІІ а клас, Танцов състав „Мисионис“ и много други. Подготвени от Камелия Колева и Стефан Иванов – учители по музика, Анжела Георгиева – учител по хореография, от преподавателите по музика в училището, те пренесоха всички на мегдана – с много настроение и любов към непреходното народно творчество.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content