април 24, 2024

Годишната награда за изкуство и култура на Община Търговище – за учител от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“

ИзкустваКонкурси

Десислава Станкова – старши учител по музика във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, е отличена с Годишната награда за изкуство и култура на Община Търговище – за цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на изкуството. Тя е вокален педагог, основател и ръководител на Музикална школа „New voices” гр. Търговище, певица. През октомври 2020 г. Д. Станкова отбелязва 20 години творческа дейност. Тя е доказала многократно своите умения в областта на забавната и популярната песен, в менижирането на колективи, в организирането и изпълнението на арт проекти, концерти, майсторски класове. Носител е на много призови дипломи, медали, статуетки и плакети от национални и международни конкурси. Нейните възпитаници се реализират успешно в музикални училища, университети и колежи в България и чужбина. Ежегодно те са стипендианти към Министерството на образованието и науката и към различни фондации.

Годишната награда за култура и изкуство се връчва за творчески постижения и принос в развитието на националната култура; за обогатяване на културата в общината и за цялостен принос в областта на изкуството и културата. Нейното присъждане е регламентирано в Наредбата за символиката на Община Търговище.

Училищното ръководство поздравява Десислава Станкова за отличието и ѝ пожелава все така компетентно и всеотдайно да води своите ученици към красотата на музиката.


МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content