април 13, 2024

Проектно-базирано обучение в трети клас / история с продължение /

ИновацииЧужди езици

Началото беше  поставено на 26-ти септември, когато в актовата зала третокласниците, заедно със своите по-големи приятели от гимназиален етап, отбелязаха Европейския ден на езиците. Освен музикалните забавления, игрите и емоциите, предизвикани от нетрадиционно драматизираната на английски език приказка „Червената шапчица“,  малчуганите получиха и езикова задача за изпълнение. На всяко дете беше даден стикер с дума на съответно руски или немски език. С помощта на учителите си от групите за целодневна организация на дейностите –  Б.Русева, Д. Стоянова, Н. Георгиев и К. Илиев – те  трябваше да проверят на какъв език е съответната дума и  какво е нейното значение, да изберат общо десет от съответния език и да изработят двуезичен картинен речник – лапбук, като включат илюстрираните думи в съчинена на български език история, за което им помагат отново техните учители.

Междувременно, докато четирите групи подготвяха проектите си, техните партньори от десети и единадесети клас също обогатяваха езиковите си, презентационните и интердисциплинарните си умения, защото се подготвяха за състезание, организирано от фондация „Дарби“ в партньорство с Британския съвет, МОН и Националния дворец на децата.

И…. в  навечерието на патронния празник на училището, когато отборът на Второ СУ се представи отлично на регионалното състезание във Варна и зае второ комплексно място,  третокласниците вече бяха готови и показаха готовите книжки, илюстрирани с желание и търпение,  в които разказваха какво обичат, от какво се вълнуват и  разбира се, колко важно е да се владеят чужди езици.

 

Елена Стефанова- главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content