май 19, 2024

Поощрителна награда от национален конкурс за коледна картичка

"Млади възрожденци"ИзкустваКонкурси

Ирена Иванова от VІІІ а клас, профил „Изкуства – изобразително изкуство“, Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, спечели поощрителна награда в националния конкурс за ръчно изработена коледна картичка на тема „140 години от Освобождението на България”. Тя се състезава с ученици от цялата страна, създали 348 картички. Победителите са 18. На своята картичка Ирена нарисува Паметника на свободата на  Шипка и написа следното послание: „Ние помним вашия подвиг, славни българи! Дълбок поклон пред саможертвата ви! Ще продължаваме да браним свободата на нашата Родина!“

Конкурсът е организиран от Общобългарския комитет „Васил Левски” и движението „Млади възрожденци”. В навечерието на Коледа и Нова година картичките ще бъдат изпратени на ръководителите на различни държавни институции, които подпомагат дейността на клубовете „Млади възрожденци“.

От Второ СУ в този конкурс участваха 7 млади художници от VІ а и VІІІ а клас, които развиват таланта си в екип с Д. Ангелова – старши учител по изобразително изкуство. Техните картички ще бъдат включени в нов конкурс, в навечерието на 3 март 2018 г.

 

Йорданка Филева – главен учител

МРеби

Администратор на сайта: Мехмед Реби тел. 0893693204, e-mail: mehmed.rebi@2su-tg.com

Skip to content